In de voetsporen van Erasmus

"Te Leuven bevalt mij alles, tenzij dat de kost er maar boers is en duur moet worden betaald, en bovendienheb ik helemaal geen inkomen." (Desiderius Erasmus, 1502)

page1image3888
Onze gids die hopelijk niet even veel last heeft van jicht, nierstenen en afkeer van rotte vis als Erasmus zelf, zal u de prins van het humanisme der Lage Landen, Erasmus, laten zien, horen, voelen en ruiken tijdens deze tocht langs de plaatsen in Leuven die voor hem belangrijk waren.
We zullen zijn vrienden (onder wie een paus) en zijn vijanden (onder wie de Domini canes of honden van de Heer) leren kennen. We zullen zowat alle wentelstenen van het Collegium Trilingue leren kennen, en ook de plaats waar de boeken van Luther werden verbrand in Leuven. Maar het meest zullen u de quotes van de eerste bestsellerschrijver uit de geschiedenis bijblijven die Erasmus tot u persoonlijk richt tijdens deze
Kortom, het wordt een wandeling die u niet licht zult vergeten. En als u uw enthousiasme over de Erasmuswandeling na afloop via Twitter zult verspreiden, bedenk dan dat niemand meer zou twitteren als hij vandaag nog leefde... dan Erasmus.