Universitaire wandeling

Deze wandeling maakt de verbondenheid tussen de eeuwenoude Leuvense universiteit en de stad duidelijk. We wandelen langs de Universiteitshallen die vanaf de stichting tot vandaag een centrale rol spelen in de geschiedenis van de universiteit. Dit gebouw grenst aan de Oude Markt, een plein dat ook wel 'de langste toog ter wereld' genoemd wordt en een bijzondere rol in menig studentenleven speelt.

De wandeling langs oude colleges (o.a. Pauscollege, Van Dalecollege, Atrechtcollege, Hogenheuvelcollege e.a.) vertelt de boeiende geschiedenis over ontstaan en gebruik van deze gebouwen door de eeuwen heen. Achter al deze oude gevels en gebouwen ontdekken we hoe de universiteit de infrastructurele noden van een moderne leerinstelling oplost, rekening houdend met de geldende architecturale inzichten.
De Centrale Universiteitsbibliotheek is een levende herinnering aan de gruwelen van de eerste wereldoorlog en aan de Amerikaanse vrijgevigheid die de verwoeste bibliotheek in ere herstelde.
Het Erasmusgebouw (Faculteit Letteren) met zijn gedichtentuin, ontworpen door Jacques Wirtz, is een oase van rust in het hart van de stad en voor velen een echte ontdekking.