Gegidste fietstochten

Ook per fiets kan je Leuven onder leiding van een gids bezoeken.

• De Arenbergs in Leuven en Heverlee
NIEUW! De Arenbergs in Leuven en Heverlee. Een gevarieerde fietstocht langs de sporen van deze adellijke familie in het stadscentrum en Heverlee. Gedeeltelijk in de stad, gedeeltelijk langs dreven en in het bos. Geschikt voor allen met normale conditie, een gewone stadsfiets volstaat. Ca. 12 km. Duur: 2 à 2, 5 uren.

Deze fietstocht wordt voor individuele deelnemers georganiseerd op zondag 12 augustus 2018 om 10 u. (De eerder aangekondigde fietstocht op 11 augustus is intussen volgeboekt). Voor groepen is de tocht altijd beschikbaar.

• Leuven en zijn abdijen
Een fietswandeling waarbij naast het historische stadscentrum, de klemtoon ligt op de rijke religieuze aanwezigheid in en rond onze universiteitsstad.
Duur: 1,5 à 2 uren

• Leuven en zijn moderne architectuur
In overleg met de beschikbare gids word je een combinatie van historisch en hedendaags Leuven aangeboden.
Duur: 1,5 à 2 uren

• Leuven en zijn universiteit
Tijdens deze fietswandeling word je eerst langs de belangrijkste universitaire gebouwen in het oude stadscentrum gegidst. Daarna rijden we langs het Arenbergpark met kasteel naar de Campus Wetenschap en Technologie, en vervolgens naar Campus Gasthuisberg met het ziekenhuis, waar de Health Sciences Campus in volle ontwikkeling is.
Duur: 2 uren

• Leuven-Noord: kanaal, rivier, abdij en groenrecreatie
Fietstocht langs de industriële buurt rond de Vaartkom, Wilsele, Wijgmaal en de Remysite, de Kesselse bergen en de abdij van Vlierbeek, het provinciaal recreatiedomein en de Kop van Kessel-Lo. Industrie, stadsvernieuwing en natuur komen aan bod.
Duur: 3 à 3,5 uren

• Leuven-Zuid: bos, kasteel, abdij, rivier
Een prachtig circuit door de natuur, dat alleen bij droog weer in de zomer mogelijk is. Langs de Philipssite rijden we naar de Parkabdij. Door de prachtige dreven van Heverlee- Bos rijden we naar Vaalbeek en de Zoete Waters. Langs de Dijlevallei en het Arenbergpark komen we terug in het centrum.
Duur: 3 à 4 uren

• Leuven - Bertem langs de Voer
Vanuit de Leuvense binnenstad rijden we langs Egenhoven door de Voervallei naar Bertem en Leefdaal. We genieten van mooie uitzichten op het Brabantse plateau, sfeervolle dorpskernen en merkwaardige oude kerkjes en kastelen. Ook een wetenschapspark verdient onze aandacht.
Duur: 3 à 4 uren

Terug