Welkom bij Leuven+

Leuven is niet alleen een universiteitsstad, maar ook een van de Vlaamse kunststeden. Een bruisende stad waar het fijn shoppen is waarna u in talloze cafés en restaurants de innerlijke mens kunt versterken. De boeiende en gevarieerde geschiedenis en het historische patrimonium van de stad lenen zich bovendien uitstekend voor een geleid bezoek.

Zin in een leuke cultuur-historische uitstap met uw vereniging, bedrijf, familie of vrienden? Wilt u kennismaken met Leuven, herinneringen aan uw studententijd ophalen, genieten van een hapje en een drankje onder begeleiding van een deskundige gids of hebt u een bepaald thema in gedachten? Dan bent u bij Leuven+ aan het juiste adres.

Leuven+, alias de Koninklijke Leuvense Gidsenbond, is een vereniging van gediplomeerde, gemotiveerde en enthousiaste gidsen die allemaal zijn erkend door Toerisme Vlaanderen. Naast een uitgebreid aanbod standaardwandelingen, kunt u bij ons terecht voor wandelingen op maat en voor specifieke doelgroepen zoals mensen met een beperking en scholen. Wilt u Leuven zien door de ogen van een historisch personage, dan vindt u vast uw gading in de formule “Op stap met …”.

Leuven+ biedt niet alleen rondleidingen aan in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels, Duits, Spaans en zelfs het Leives. Voor elk wat wils, dus. Neem gerust een kijkje in ons aanbod of neem contact met ons op voor een wandeling op maat.

Verder organiseert Leuven+ regelmatig themawandelingen waar iedereen zonder reservatie kan aan deelnemen.

 

Ter gelegenheid van Halloween, gaan we op zoek naar Leuvense heksen en geesten. Tijdens een avondwandeling door de binnenstad vertellen we je oude en minder oude volksverhalen over tovenaars, spoken en andere griezels. Je blijft dus maar beter veilig bij de gids. Achteraf brengt een hartverwarmend drankje je adrenaline weer op peil. Durf jij mee met ons op heksentocht ? Dan kan, op volgende dagen:

Data: 29,30,31 oktober; 1,5,6 november, telkens om 18u30

Vertrek: pui van het stadhuis
Prijs: 9 Euro, kinderen tot 12 jaar 3 Euro; (een drankje na afloop is inbegrepen)

 

Deze winter is er bovendien voor alle geïnteresseerden op verschillende momenten ​“Dromers van een nieuwe wereld”:

Thomas More beschreef hem, het meisje met de zwavelstokjes droomde ervan, Adam en Eva hadden er heimwee naar: de ideale wereld, het aardse paradijs. Sommigen gingen ernaar op zoek : Nicholas Cleynaerts en Olivier Brunel.  Jeanne Devos maakt er werk van, Sint Brandaan vertelde over zijn wonderen, Mercator tekende de kaarten om de weg ernaar te vinden.
De Kerst- en wintertijd is de uitgelezen periode om samen uit te kijken naar een nieuwe, betere wereld.
Stap mee met de gidsen van Leuven+ in de wereld van dromers en ontdek de meest romantische plekjes van de stad. Bekijk de oude wereld met nieuwe ogen en droom, terwijl je nageniet van een streekbiertje, je eigen ideale wereld.

Data :  vrijdag 9 december, vrijdag 16 december, zondag 18 december, woensdag 21 december, maandag 26 december, donderdag 29 december, vrijdag 30 december, zaterdag 31 december, donderdag 5 januari en
zaterdag 7 januari,
telkens om 17u

Vertrek : pui van het stadhuis
Prijs : 9 Euro per persoon (drankje na afloop inbegrepen), kinderen tot 12 jaar gratis, tickets kan je bestellen bij de Dienst Toerisme