Welkom bij Leuven+

Leuven is niet alleen een universiteitsstad, maar ook een van de Vlaamse kunststeden. Een bruisende stad waar het fijn shoppen is waarna u in talloze cafés en restaurants de innerlijke mens kunt versterken. De boeiende en gevarieerde geschiedenis en het historische patrimonium van de stad lenen zich bovendien uitstekend voor een geleid bezoek.

Zin in een leuke cultuur-historische uitstap met uw vereniging, bedrijf, familie of vrienden? Wilt u kennismaken met Leuven, herinneringen aan uw studententijd ophalen, genieten van een hapje en een drankje onder begeleiding van een deskundige gids of hebt u een bepaald thema in gedachten? Dan bent u bij Leuven+ aan het juiste adres.

Leuven+, alias de Koninklijke Leuvense Gidsenbond, is een vereniging van gediplomeerde, gemotiveerde en enthousiaste gidsen die allemaal zijn erkend door Toerisme Vlaanderen. Naast een uitgebreid aanbod standaardwandelingen, kunt u bij ons terecht voor wandelingen op maat en voor specifieke doelgroepen zoals mensen met een beperking en scholen. Wilt u Leuven zien door de ogen van een historisch personage, dan vindt u vast uw gading in de formule “Op stap met …”.

Leuven+ biedt niet alleen rondleidingen aan in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels, Duits, Spaans en zelfs het Leives. Voor elk wat wils, dus. Neem gerust een kijkje in ons aanbod of neem contact met ons op voor een wandeling op maat.

Verder organiseert Leuven+ regelmatig themawandelingen waar iedereen zonder reservatie kan aan deelnemen.

Warme winterklanken
 
Er hangt muziek in de lucht.  Gidsen van Leuven+ nemen we je tijdens deze winterwandeling mee van de helverlichte balzalen van theater Frascati, ooit het mooiste theater van Europa, naar de net 150 jaar geworden stadsschouwburg. Je zal je hart verwarmen aan het tragische liefdesverhaal van de Leuvense violist Charles de Beriot en de wereldberoemde sopraan Maria Malibran. Je opent je oren voor de middeleeuwse liederen van Hertog Jan, voor scabreuze liedjes uit volkscafés en voor gezangen uit de studentencodex. We laten klokken luiden en trompetten schallen. Onze muzikale tocht brengt je van éénstemmig Gregoriaans naar Leuvense rock. Natuurlijk mogen in deze wintertijd Kerstliedjes niet ontbreken.
We beloven je een romantische, feestelijke en vooral boeiende wandeling langs bekende en minder bekende muzikale plekken van de stad.
Na afloop bieden we je graag een streekbiertje aan om je eigen keel te smeren.
 
 
Praktisch
  • 8, 10, 16, 22, 24, 28, 30 december 2017 om 17 uur (Nederlands)
  • 3 en 6 januari 2018 om 17 uur (Nederlands)
  • 16 en 30 december 2017 om 17u30 (Engels)
  •  6 januari 2018 om 17u30 (Engels)
  • vertrek: Tafelrond
  • duur: 1:45 uur
  • prijs : € 10 (gratis voor kinderen tot 12 jaar)
 
Tickets : online bestellen of op de Dienst Toerisme
 
 

Naar aanleiding van de Erasmus-tentoonstelling in de universiteitsbibliotheek, treedt Leuven+ bovendien in de voetsporen van Erasmus.

"Te Leuven bevalt mij alles, tenzij dat de kost er maar boers is en duur moet worden betaald, en bovendien heb ik helemaal geen inkomen." (Desiderius Erasmus, 1502)

page1image3888
Onze gids die intussen misschien al even veel last heeft van jicht, nierstenen en afkeer van rotte vis als Erasmus zelf, zal u de prins van het humanisme der Lage Landen, Erasmus, laten zien, horen, voelen en
ruiken tijdens deze tocht langs de plaatsen in Leuven die voor hem belangrijk waren.
We zullen zijn vrienden (onder wie een paus) en zijn vijanden (onder wie de Domini canes of honden van de Heer) leren kennen. We zullen zowat alle wentelstenen van het Collegium Trilingue leren kennen, en ook de plaats waar de boeken van Luther werden verbrand in Leuven. Maar het meest zullen u de quotes van de eerste bestsellerschrijver uit de geschiedenis bijblijven die Erasmus tot u persoonlijk richt tijdens deze
Kortom, het wordt een wandeling die u niet licht zult vergeten.

En als u uw enthousiasme over de Erasmuswandeling na afloop via Twitter zult verspreiden, bedenk dan dat niemand meer zou twitteren als hij vandaag nog leefde... dan Erasmus.

page1image18952
Je kan deze wandeling zoals alle andere reserveren via het reserveringformulier