Welkom bij Leuven+

Leuven is niet alleen een universiteitsstad, maar ook een van de Vlaamse kunststeden. Een bruisende stad waar het fijn shoppen is waarna u in talloze cafés en restaurants de innerlijke mens kunt versterken. De boeiende en gevarieerde geschiedenis en het historische patrimonium van de stad lenen zich bovendien uitstekend voor een geleid bezoek.

Zin in een leuke cultuur-historische uitstap met uw vereniging, bedrijf, familie of vrienden? Wilt u kennismaken met Leuven, herinneringen aan uw studententijd ophalen, genieten van een hapje en een drankje onder begeleiding van een deskundige gids of hebt u een bepaald thema in gedachten? Dan bent u bij Leuven+ aan het juiste adres.

Leuven+, alias de Koninklijke Leuvense Gidsenbond, is een vereniging van gediplomeerde, gemotiveerde en enthousiaste gidsen die allemaal zijn erkend door Toerisme Vlaanderen. Naast een uitgebreid aanbod standaardwandelingen, kunt u bij ons terecht voor wandelingen op maat en voor specifieke doelgroepen zoals mensen met een beperking en scholen. Wilt u Leuven zien door de ogen van een historisch personage, dan vindt u vast uw gading in de formule “Op stap met …”.

Leuven+ biedt niet alleen rondleidingen aan in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels, Duits, Spaans en zelfs het Leives. Voor elk wat wils, dus. Neem gerust een kijkje in ons aanbod of neem contact met ons op voor een wandeling op maat.

Verder organiseert Leuven+ regelmatig themawandelingen waar iedereen zonder reservatie kan aan deelnemen.

 

NIEUW : DE WARMSTE WINTERWANDELING - OP ZOEK NAAR DE WINTERKONING

In deze wintertijd vertellen we je graag spannende verhalen over vorsten en vorstinnen die zich allemaal afspelen tussen Kerstmis en Drie Koningen. 

Tijdens een boeiende tocht langs bekende en minde bekende plekken in de binnenstad maak je kennis met heer Gawein en de Groene Ridder en leef je mee met het lot van een ontvoerde prins. Je verneemt  waarom de hertog van Arenberg toch geen koning van België is geworden en je ontdekt het verband tussen  Zwaanridder Lohengrin en Leuven.

Ook sterke vrouwen komen aan bod : van Aleydis van Leuven tot koningin Mathilde.  En ook tijdens deze winterwandeling ruimen we voldoende plaats in voor romantiek en feestelijkheden, hoe kan het ook anders in de stad van de "Blijde Inkomst".

Afsluiten doen we zoals altijd met een streekbiertje, helemaal in de traditie van “de koning drinkt”.

Je kan met ons meewandelen op 

  • 7, 8 en 9 december 2018
  • 21, 22, 23 en 26 december 2018
  • 2 en 5 januari 2019 

We vertrekken om 17 u. aan het Tafelrond op de Grote Markt en de wandeling duur 1,5 uur.

Tickets kosten 10 euro (drankje op het einde inbegrepen). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Je kan tickets kopen bij Toerisme Leuven, Naamsestraat 3 of online, op de site van VisitLeuven.

 

5 EEUWEN ARENBERG : BLAUW BLOED IN LEUVEN EN EUROPA

Een roemrijke adellijke familie. Dat zijn de Arenbergs. Het Arenbergkasteel in Heverlee was één van hun kroondomeinen in de Lage Landen, maar hun invloed reikte tot diep in Europa en ver daarbuiten. Vijf eeuwen lang waren deze markante figuren niet weg te denken van het politieke, militaire, economische en culturele schouwtoneel. 

In de voetsporen van Arenberg pakt KU[N]ST Leuven tussen 20 oktober 2018 en 20 januari 2019 uit met het festival Vijf eeuwen Arenberg - Blauw Bloed in Leuven en Europa. Op het programma staan een spectaculair openingsweekend, een toptentoonstelling in M – Museum Leuven en een tot de verbeelding sprekende tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek. 

Leuven+ werkt met veel plezier aan dit project en biedt naast geleide bezoeken aan de verschillende tentoonstellingen ook twee wandelingen en een fietstocht aan die je meenemen in het spoor van de Arenbergs.

Je kan bij ons terecht voor groepsreservaties voor

  • een wandeling in het Arenbergdomein : “Verrassende ontmoetingen met de Arenbergs”
  • een wandeling in de binnenstad : “De Arenbergs in goed gezelschap : wilde weldoeners van de KU Leuven”
  • een fietstocht : “In het spoor van Arenberg”.

Alle informatie over ons aanbod rond de Arenbergs vind je op deze pagina.