Welkom bij Leuven+

Leuven is niet alleen een universiteitsstad, maar ook een van de Vlaamse kunststeden. Een bruisende stad waar het fijn shoppen is waarna u in talloze cafés en restaurants de innerlijke mens kunt versterken. De boeiende en gevarieerde geschiedenis en het historische patrimonium van de stad lenen zich bovendien uitstekend voor een geleid bezoek.

Zin in een leuke cultuur-historische uitstap met uw vereniging, bedrijf, familie of vrienden? Wilt u kennismaken met Leuven, herinneringen aan uw studententijd ophalen, genieten van een hapje en een drankje onder begeleiding van een deskundige gids of hebt u een bepaald thema in gedachten? Dan bent u bij Leuven+ aan het juiste adres.

Leuven+, alias de Koninklijke Leuvense Gidsenbond, is een vereniging van gediplomeerde, gemotiveerde en enthousiaste gidsen die allemaal zijn erkend door Toerisme Vlaanderen. Naast een uitgebreid aanbod standaardwandelingen, kunt u bij ons terecht voor wandelingen op maat en voor specifieke doelgroepen zoals mensen met een beperking en scholen. Wilt u Leuven zien door de ogen van een historisch personage, dan vindt u vast uw gading in de formule “Op stap met …”.

Leuven+ biedt niet alleen rondleidingen aan in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels, Duits, Spaans en zelfs het Leives. Voor elk wat wils, dus. Neem gerust een kijkje in ons aanbod of neem contact met ons op voor een wandeling op maat.

Verder organiseert Leuven+ regelmatig themawandelingen waar iedereen zonder reservatie kan aan deelnemen.

Deze zomer is er bovendien voor alle geïnteresseerden

 • iedere woensdagavond een bijzondere Ken Uw Stad wandeling, om 19 uur.
 • iedere zaterdag een wandeling Leuven Highlights, om 11 u in het Engels, en om 14.30 u in het Nederlands,
  • Leer Leuven kennen tijdens een wandeling van anderhalf uur. We nemen je mee langs bekende trekpleisters : het stadhuis, brouwerij Domus, het Pauscollege, de Lakenhalle, de Oude Markt… Maar we slaan ook onbekende paden in en tonen je onverwachte en verborgen hoekjes van de stad. Tal van anekdotes, straffe verhalen en kleurrijke personages brengen de geschiedenis tot leven. Tegelijk krijg je een goed beeld van het bruisende leven in de hedendaagse stad. Kortom, een ideale wandeling voor wie Leuven (opnieuw) wil leren kennen.
  • Vertrek pui stadhuis, Grote Markt Leuven
  • Prijs 5 euro pp, vooraf inschrijven is niet nodig
 • iedere zondag een wandeling met begijntjes, om 11 uur.
  • Wandel met een begijn van het centrum naar het Groot Begijnhof van Leuven, een stukje wereld erfgoed van Unesco. Laat je meeslepen door haar verhalen en ontdek de soms ondeugende kantjes van deze vrome vrouwen. Een unieke belevenis die je zeker niet mag missen !
  • Vertrek pui stadhuis, Grote Markt Leuven
  • Prijs 5 euro pp, vooraf inschrijven is niet nodig